Activiteiten

Je kunt bij MENS terecht voor verschillende activiteiten. Bekijk de hele lijst of filter de activiteiten door een categorie aan te klikken. Kom je er alleen niet uit neem dan gerust contact met ons op en dan helpen we graag.

Bibliotheek: Een kleine collectie boeken die aansluit bij de interesse van senioren. Er zijn ook luisterboeken (CD’s) en grootletterboeken te leen. Minibieb: Gratis boeken en puzzels lenen en ruilen. Vrijwillige bijdrage mag. Van deze bijdragen worden grootletter- en luisterboeken gekocht. Kinderzwerfboekstation: Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als […]

Samen boodschappen doen, genieten van een lunch of een gezellig dagje uit naar een museum? Dat kan met de BoodschappenPlusBus. De Bus is bedoeld voor alle mensen uit gemeente De Bilt die niet meer in staat zijn om zelfstandig boodschappen te doen of mee te gaan met een uitje. Tevens is de Bus een goede […]

Je kunt vrijblijvend aanschuiven om te breien en/of haken voor het goede doel, maar je mag natuurlijk ook je eigen handwerk meenemen. Wol en breipennen zijn aanwezig.

Gezellige samenkomst met buurtgenoten en ondertussen handwerken. Binnenkomen voor alleen koffie en een praatje mag ook!

Het spannende en boeiende kaartspel spelen.

Deze Buurtkamer is een ontmoetingsplek met inloopmomenten en activiteiten die naast ontmoeting gericht zijn op het versterken van je eigen netwerk. De activiteiten worden veelal georganiseerd door vrijwilligers en inwoners uit de buurt. Iedereen is er welkom.

Een Buurtkamer is een ontmoetingsplek op een vaste locatie in een wijk in de gemeente. Op vaste momenten in de week zijn er inloopmogelijkheden. Per Buurtkamer is het verschillend wat er te doen is. Alle Buurtkamers hebben als doel om op een makkelijke manier in contact te komen met (nieuwe) mensen.

Wil je leren omgaan met een computer, tablet of smartphone? Vind je het lastig om te werken met Windows of Apple? Of wil je de weg kunnen vinden op het internet? De bibliotheek heeft beginnerscursussen die je verder helpen.

Bij 2Move Maartensdijk is het mogelijk om te dansen en te trainen. Er zijn lessen voor alle leeftijden.

Een ontmoetingsplaats en gezellige avond voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. In de organisatie van De Kroeg zitten medewerkers van Reinaerde, Thomashuis Maartensdijk, MENS en een vast team vrijwilligers. Daarnaast zijn er korte lijnen met medewerkers van Zideris en Abrona.

Plastic doppen. Iedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Je ontlast het milieu en steunt zo KNGF Geleidehonden. LET OP: Het maximale aantal wat bij ons ingeleverd mag worden, is een halve vuilniszak.

Samen praten over diverse onderwerpen in het Engels.

Ga naar de inhoud