Huisbezoeken 80 en 85 jarigen weer begonnen

Sinds kort zijn de huisbezoeken voor alle senioren van 80 of 85 jaar weer begonnen. Ieder jaar worden zij benaderd door een vrijwilliger van MENS voor een informatief huisbezoek. Deze manier van werken is een samenwerking tussen gemeente De Bilt en MENS.

Scheidingsspreekuur

Het Centrum voor Jeugd en Gezin De Bilt is er voor kleine en grote vragen. Naast de toegang tot hulpverlening kun je bij ons ook terecht voor vragen en advies rondom scheiding, tijdens het scheidingsspreekuur. Het spreekuur wordt gehouden door een consulent van het CJG en een jurist. Het spreekuur is gratis. Het maakt niet […]

Doppen inzamelen

Plastic doppen. Iedereen heeft ze thuis. Plastic dopjes van bijvoorbeeld frisdrankflesjes of melkpakken. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Je ontlast het milieu en steunt zo KNGF Geleidehonden. LET OP: Het maximale aantal wat bij ons ingeleverd mag worden, is een halve vuilniszak.

Kleding voor Roemenië en Oekraïne

Kleding voor Roemenië en Oekraïne kan worden afgegeven tijdens de openingstijden van Servicecentrum De Bilt. Vrijwilliger John komt periodiek de kleding ophalen. De kleding wordt op één locatie in NL verzameld en gaat in z’n geheel naar zowel Oekraïne als Roemenië.

Bibliotheek, Mini-bieb, Kinderzwerfboekstation

Bibliotheek: Een kleine collectie boeken die aansluit bij de interesse van senioren. Er zijn ook luisterboeken (CD’s) en grootletterboeken te leen. Minibieb: Gratis boeken en puzzels lenen en ruilen. Vrijwillige bijdrage mag. Van deze bijdragen worden grootletter- en luisterboeken gekocht. Kinderzwerfboekstation: Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als […]

BoodschappenPlusBus

Samen boodschappen doen, genieten van een lunch of een gezellig dagje uit naar een museum? Dat kan met de BoodschappenPlusBus. De Bus is bedoeld voor alle mensen uit gemeente De Bilt die niet meer in staat zijn om zelfstandig boodschappen te doen of mee te gaan met een uitje. Tevens is de Bus een goede […]

Wijkwinkel

Wijkwinkel

Je kunt hier terecht met al je vragen op administratief en financieel gebied. Je hebt bijvoorbeeld hulp nodig bij het invullen van een formulier, kwijtscheldingen, het opzeggen van abonnementen of bij belastingzaken. De wijkwinkel is er voor alle inwoners van gemeente De Bilt.

Buurtkamers gemeente De Bilt – overzicht

Een Buurtkamer is een ontmoetingsplek op een vaste locatie in een wijk in de gemeente. Op vaste momenten in de week zijn er inloopmogelijkheden. Per Buurtkamer is het verschillend wat er te doen is. Alle Buurtkamers hebben als doel om op een makkelijke manier in contact te komen met (nieuwe) mensen.

Ga naar de inhoud