Ouders Lokaal De Bilt mei 2024

Ouders Lokaal zet zich in om ouders / opvoeders met elkaar in verbinding te brengen, te inspireren en te ondersteunen in de opvoeding van hun kinderen. Alle activiteiten zijn kosteloos. In de maand mei worden de volgende activiteiten aangeboden:

Verkorte training: mantelzorgen met gezonde grenzen

Het is voor iedereen belangrijk de eigen grenzen in de gaten te houden. Als je voor een ander zorgt, is het extra belangrijk. Zeker als je lang en/of intensief voor iemand zorgt of voor meerdere mensen tegelijk zorgt. Naast de training van 4 bijeenkomsten die wij overdag aanbieden, is er nu ook een verkorte training […]

Training: Mantelzorgen met gezonde grenzen

Het is voor iedereen belangrijk de eigen grenzen in de gaten te houden. Als je voor een ander zorgt, is het extra belangrijk. Zeker als je lang en/of intensief voor iemand zorgt of voor meerdere mensen tegelijk zorgt.

Nederlandse les

Laagdrempelige taalles voor iedereen vanaf 18 jaar die de Nederlandse taal beter wil leren lezen, schrijven of spreken. De lessen worden gegeven door een team van getrainde, enthousiaste vrijwilligers. Instromen kan het hele jaar door en op verschillende niveaus. Door veel aanmeldingen kan het zijn dat er een wachttijd is. Na aanmelding krijg je een […]

Fietsles

Theorie- en praktijklessen voor iedereen die wil leren fietsen. Er zijn oefenfietsen beschikbaar, maar er kan ook geoefend worden op een eigen fiets.

Computer cursussen/vaardigheden

Wil je leren omgaan met een computer, tablet of smartphone? Vind je het lastig om te werken met Windows of Apple? Of wil je de weg kunnen vinden op het internet? De bibliotheek heeft beginnerscursussen die je verder helpen.

Filosofie

Leren en praten over bijvoorbeeld wetenschap, criminaliteit en ethiek. Een reader over de algemene aspecten van filosofie wordt uitgereikt. De cursus bestaat uit tien lessen, maar je kunt op elk moment instappen.

Ga naar de inhoud