Huishoudelijke hulp

Als je hulp nodig hebt bij het huishouden denkt MENS graag met je mee. Wat zijn de mogelijkheden? En hoe regel je passende hulp? Antwoord op jouw vragen over huishoudelijke ondersteuning vind je hier.

Huishoudelijke hulp

Als je behoefte hebt aan huishoudelijke ondersteuning zijn er verschillende mogelijkheden om dit zelf te zelf te organiseren en te betalen.

Hieronder vind je enkele suggesties om een huishoudelijke hulp in gemeente De Bilt te vinden:

  • Er zijn online platforms die gespecialiseerd zijn in het koppelen van een particuliere hulp aan mensen die hulp nodig hebben, zoals hlprs.nl
  • Bekijk lokale kranten en de borden in supermarkten voor advertenties van particuliere hulpen die hun diensten aanbieden.
  • Vraag in je netwerk, vraag vrienden, familie, buren of collega’s of ze iemand kennen of aanbevelen die particuliere huishoudelijke hulp aanbiedt.

Hieronder enkele organisaties voor particuliere huishoudelijke ondersteuning.

www.uwassistent.nl

Telefoon: 085 201 30 72 / 06 418 07 676

E-mail: info@uwassistent.nl

Bereikbaar: maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.

www.centraalbeheer.nl/diensten/huishoudelijkehulp

Telefoon: 055 579 80 00

Bereikbaar dagelijks tot 21.00

www.hlprs.nl

Telefoon: 085-2019689

Contact: www.hlprs.nl/informatie/klantenservice

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.

www.dewittewerkster.nl

Telefoon: 088 430 30 66

E-mail: info@dewittewerkster.nl

Bereikbaar: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 10.30 tot 12.00 uur en 14.30 tot 16.00 uur.

www.sopje.nl

Contact: www.sopje.nl/contact

Als je denkt dat je huishoudelijke hulp niet zelf kunt organiseren of betalen, kun je contact opnemen met de Toegang. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Hulp in het huishouden vanuit de WMO  

Heb je moeite met huishoudelijke taken door een beperking? Als de kans bestaat dat je voor hulp vanuit de gemeente in aanmerking komt, volgt een afspraak met een medewerker van het Sociaal Team. Tijdens een huisbezoek bespreken jullie de situatie en jouw behoeften aan ondersteuning. Dit gesprek biedt de gelegenheid om je hulpvraag en jouw beperkingen te bespreken. De medewerker houdt zich bij de beoordeling van jouw hulpvraag aan vastgestelde voorwaarden. Er wordt dus ook besproken of er andere oplossingen zijn. Als deze er niet zijn, kun je mogelijk voor steun vanuit de gemeente in aanmerking komen.   

Op basis van het gesprek en het onderzoek bepaalt de medewerker van het Sociaal Team of je in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp vanuit de gemeente, ook wel hulp vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) genoemd. Als dit voor jou geldt, volgt er een toekenning van de ondersteuning die past bij jouw situatie.  

Na verloop van tijd beoordelen we opnieuw of de geboden huishoudelijke hulp nog steeds aansluit bij je situatie. Indien nodig kan de toekenning worden bijgesteld.  

Wil je meer weten? Neem contact op met de Toegang op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur op telefoonnummer: 030 727 15 57.

Was- en strijkservice De Bilt (WaST) is een dienstverlening die je tegen betaling kunt inhuren om jouw wasgoed te laten wassen, drogen en strijken.

Kijk op hun website voor meer informatie en voor de contactgegevens.

Ga naar de inhoud