Huisbezoeken 80 en 85 jarigen weer begonnen

Sinds kort zijn de huisbezoeken voor alle senioren van 80 of 85 jaar weer begonnen. Ieder jaar worden zij benaderd door een vrijwilliger van MENS voor een informatief huisbezoek. Deze manier van werken is een samenwerking tussen gemeente De Bilt en MENS. De huisbezoeken worden gedaan door speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers en uiteraard zijn alle gesprekken strikt vertrouwelijk. Door middel van deze gesprekken krijgt de inwoner nuttige informatie voor nu of in de toekomst. En de gemeente belangrijke informatie waarmee nog beter ingespeeld kan worden op de behoeftes van senioren.

Ter voorbereiding op het huisbezoek geven wij alvast een informatiegids waarin staat wat er mogelijk is binnen de gemeente op het gebied van wonen, welzijn, gezondheid en mobiliteit. Tijdens het huisbezoek gaat de vrijwilliger hierover in gesprek en geeft meer informatie over hulp en activiteiten in de gemeente. Ook vinden wij het belangrijk om te horen hoe het gaat.

Wij hopen van harte dat iedereen die uitgenodigd wordt ingaat op de uitnodiging.  

Meer informatie over de huisbezoeken is te verkrijgen bij Elleny Wijna en Marinke Oosterom. Zij zijn te bereiken via huisbezoek@mensdichtbij.nl of via het Toegangsteam van MENS 030 727 15 57.

Ook vrijwilliger huisbezoek worden?
Wij zijn ook nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers om ons team van vrijwilligers huisbezoek te versterken. Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze oproep, heb je affiniteit met ouderen, ben je sociaal vaardig en je weet je eigen grenzen te bewaken? Stuur dan je motivatiebrief voor 10 mei naar huisbezoek@mensdichtbij.nl.

Lees hier het interview met Marjo Sybrandy die al 10 jaar werkt als vrijwilliger voor het informatief huisbezoek.

Ga naar de inhoud