Ouders Lokaal De Bilt april 2024

Ouders Lokaal zet zich in om ouders / opvoeders met elkaar in verbinding te brengen, te inspireren en te ondersteunen in de opvoeding van hun kinderen. Alle activiteiten zijn kosteloos.

 

Donderdag 11 april Praat Lokaal ASS
Het Praat Lokaal Autisme is een plek voor ouders (of andere betrokken opvoeders) van kinderen met (een vermoeden van) autisme. Hier kun je je verhaal en ervaringen delen rondom de dynamiek/uitdagingen van het opvoeden van kinderen met ASS.

Donderdag 11 april Zoom workshop Positief Opvoeden
Positief opvoeden. We doen allemaal ons best, maar als we eerlijk zijn valt het soms flink zwaar. Alle ouders worstelen weleens over ruzie, gezeur, schermtijd en niet-luisterende kinderen. Hoe kun je op een positieve manier omgaan met lastige momenten? Dat onderwerp staat centraal in de zoom workshop Positief Opvoeden. Deze online workshop is bedoeld voor ouders/opvoeders met kinderen tussen de 2 en 12 jaar.

Donderdag 18 april Zoom workshop Omgaan met pesten
Pesten is helaas van alle tijden. Welke signalen geven aan dat je kind mogelijk gepest wordt of zelf meedoet aan het pesten van anderen? Wanneer moet je als ouder ingrijpen? Op welke manier kun je de weerbaarheid van je kind vergroten en met je zoon of dochter in gesprek gaan? In deze online workshop worden inzichten gedeeld over pesten. Er wordt gesproken over fysieke en verbale pesterijen, maar ook over pesten via sociale media. Deze workshop bevat praktische tips om je kind te beschermen. 

Daarnaast vindt wekelijks op woensdagochtend het Mama Lokaal plaats voor ouders van kinderen van 0-4 jaar.  

Meer informatie en aanmelden voor activiteiten kan via debilt.ouderslokaal.nl

Ga naar de inhoud