Ouders Lokaal De Bilt mei 2024

Ouders Lokaal zet zich in om ouders / opvoeders met elkaar in verbinding te brengen, te inspireren en te ondersteunen in de opvoeding van hun kinderen. Alle activiteiten zijn kosteloos.

Donderdag 9 mei Praat Lokaal ASS
Het Praat Lokaal Autisme is een plek voor ouders (of andere betrokken opvoeders) van kinderen met (een vermoeden van) autisme. Hier kun je je verhaal en ervaringen delen rondom de dynamiek/uitdagingen van het opvoeden van kinderen met ASS.

Woensdag 15 mei Zoom workshop Je kind als spiegel
Kinderen zijn als een spiegel. Ze geven je veel terug. Soms is het herkenbaar, soms grappig en soms maakt het je verdrietig of boos. Deze reactie geeft veel informatie. Het zegt iets over jezelf. En daar kun je van leren. In deze online workshop zoomen we in op onze kinderen als spiegel en leren we hun gedragingen te vertalen naar onze reactie. Het laat ons neutraler naar hen kijken. Als we ontdekken wat onze kinderen ons kunnen leren, gaat een nieuwe wereld open!

Donderdag 16 mei Gespreksavond Mijn kind is hoogbegaafd
Tijdens deze avond kom je in contact met andere ouders van kinderen met (een vermoeden van) hoogbegaafdheid. Samen kun je je verhaal en ervaringen delen rondom de dynamiek/uitdagingen van het opvoeden van een kind met hoogbegaafdheid. Je vindt steun en begrip bij elkaar en kunt gebruik maken van elkaars deskundigheid.

Dinsdag 28 mei Workshop Maak je relatie krachtiger dan ooit
De kracht van je relatie zit niet in hoe goed je elkaar kent, welke afspraken je maakt of zelfs hoeveel tijd je met elkaar doorbrengt. De kracht van je relatie zit in of je kunt ontknopen. In elke relatie, hoe goed en warm ook, ontstaan knopen. Je voelt je niet begrepen, het leven met kinderen overdondert je, je hebt een andere blik op opvoeden, enzovoort.
In deze workshop besteden we aandacht aan ontknopen; het ontwarren van die knopen die ontstaan. Dat doen we op een relaxte, vermakelijke manier. We laten je zien welke knopen er ontstaan in een relatie en hoe je er weer uit komt. Door te ontknopen maak je jullie relatie sterker dan ooit. Kom samen of alleen.

Woensdag 29 mei Zoomworkshop Beelddenker in huis
Kinderen die een voorkeur hebben om visueel (in beelden) te denken hebben vele talenten (o.a. creatief, sociaal, initiatiefrijk, snelle denkers, gevoelig, associatief). Soms zit dit hen echter in het dagelijks leven ‘in de weg’.
In deze zoomworkshop wordt de communicatiestijl van een beelddenker besproken, wordt onderzocht hoe miscommunicatie kan worden voorkomen en wordt bekeken hoe je aan kunt sluiten bij wat je kind nodig heeft in verschillende situaties. 

Daarnaast vindt wekelijks op woensdagochtend het Mama Lokaal plaats voor ouders van kinderen van 0-4 jaar.

Meer informatie en aanmelden voor activiteiten kan via debilt.ouderslokaal.nl

Ga naar de inhoud