Onze teams

Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) werken goed opgeleide SKJ geregistreerde jeugdmedewerkers. Zij kunnen jou adviseren en ondersteuning bieden bij opvoedvragen of bij problemen in de gezinssituatie.

Het CJG is ook de plek waar je terecht kunt voor informatie en de aanvraag van individuele voorzieningen en beschikkingen. Wij hebben goed contact met onder andere huisartsen, kinderopvang, scholen en welzijnsorganisaties. Het CJG De Bilt is sinds 1 januari 2021 onderdeel van MENS. Dankzij ons uitgebreide netwerk hoef je zelf niet meer te zoeken bij welke organisatie je moet zijn. 

Bij het CJG kun je zonder verwijzing terecht en de hulp is gratis.

Zorg jij voor iemand in jouw directe omgeving? Dan ben je misschien mantelzorger. In dat geval zorg je voor een naaste, bijvoorbeeld een ouder, een kind, een broer of zus, een grootouder of een vriend. Vaak gaat dit goed, en beschouwen we dit als vanzelfsprekend. Veel mensen vinden het zelfs fijn om dit te kunnen doen. Maar soms wordt de zorg te veel. De dagelijkse dingen als school, werk, en ontspanning komen in de knel. Dit willen wij voorkomen door tijdig ondersteuning te bieden aan mantelzorgers in gemeente De Bilt. Voor deze ondersteuning hoef je niet te betalen.

Bij het team Welzijn kun je terecht met vragen en wensen op het gebied van activiteiten in de wijk, ontmoeten, en met andere vragen over welzijn. We streven ernaar dat mensen zo lang mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. Daarom denken we graag met je mee en verstrekken we informatie over de mogelijkheden die er zijn. Soms bieden we individuele ondersteuning. Hierbij lopen we een tijdje mee om samen de eerste stappen te zetten naar een verandering die iemands welzijn bevordert.

Het Sociaal Team van MENS biedt verschillende vormen van hulpverlening, advies en ondersteuning. Hierbij kan het gaan om kortdurende ondersteuning, en bijvoorbeeld om de toekenning van individuele ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan de Voedselbank, huishoudelijke hulp of ambulante begeleiding. Het team behandelt ook vragen over bijvoorbeeld aanpassingen in de woning met steun vanuit de gemeente. Een medewerker van het Sociaal Team onderzoekt de behoeften en bekijkt eerst welke oplossingen er zijn binnen de eigen omgeving. Als die niet volstaan, wordt getoetst of je voor steun vanuit de gemeente in aanmerking komt. Tot slot kun je ook met vragen over onder meer financiën, dagbesteding, wonen en veiligheid terecht bij het Sociaal Team.

De buurtsportcoaches zijn de verbinding tussen sportverenigingen, de buurt, de inwoners en het onderwijs. Zij staan in contact met alle basisscholen, middelbare scholen, de sportverenigingen en zijn werkzaam in de 6 kernen van de gemeente.

Zij hebben het doel de kinderen, jeugd, volwassenen en senioren van de gemeente te ondersteunen bij het vinden van hun weg in het aanbod in sport en bewegen.

De Vrijwilligerscentrale brengt organisaties en vrijwilligers bij elkaar. Met onze uitgebreide vrijwilligersvacaturebank zorgen wij dat het vinden van de leukste initiatieven heel eenvoudig wordt. De vrijwilligersvacaturebank helpt organisaties om in contact te komen met vrijwilligers in de buurt.

Daarnaast zorgen wij dat lokale vrijwilligersorganisaties gebruik kunnen maken van allerlei handige online hulpmiddelen om nog makkelijker vrijwilligersactiviteiten te kunnen organiseren. Voor organisaties en voor vrijwilligers organiseren we trainingen en workshops. 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Dan staan wij voor je klaar! Door op de onderstaande knop te klikken kom je op onze website waar je meer informatie vindt. We ontvangen je graag om kennis en ideeën over vrijwilligerswerk uit te wisselen!

Ga naar de inhoud